21 Σεπ 2015

Καθρέπτες Art-Deco... Διαχρονική αξία!!!

Η NovaGlass σας παρουσιάζει μια σειρά καθρεπτών εμπνευσμένη από το κίνημα Art-Deco, που επικράτησε στις αρχές του 20ου αι. μέχρι και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε όλες τις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες, Χαρακτηριστικό της σειράς είναι η σύνθεση καθρεπτών με φινίρισμα μπιζουτέ με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται ένα υπέροχο παιχνίδισμα φωτός μέσα από τις αντανακλάσεις του.


Λίγα ιστορικά στοιχεία

Ρετρό έπιπλο επενδεδυμένο με καθρέπτες
μιμούμενοι την εποχή του Art-Deco
 όπου ενσωμάτωναν καθρέπτες στα έπιπλα τους.
Κατά το 13ο -14ο αι., η Βενετία αποτέλεσε κέντρο υαλουργίας και ως εκ τούτου ήταν πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καθρεπτών κατά την κατασκευή επίπλων. Ωστόσο, οι κατασκευές αυτές ήταν πολύ δαπανηρές και αποτελούσαν δείγμα κοινωνικής καταξίωσης και επιβεβαίωσης της υψηλής κοινωνικής προέλευσης. Με την πάροδο των χρόνων η τέχνη διαδόθηκε και ο καθρέπτης έγινε ένα πιο προσιτό, ως προς το κόστος αντικείμενο, με αποτέλεσμα να γίνει βασικό στοιχείο της περιόδου Art-Deco. Η περίοδος Art-Deco χαρακτηρίστηκε από έντονα γεωμετρικά σχήματα, εντυπωσιακά χρώματα και λαμπερές επιφάνειες. Το ύφος Art-Deco επιστρέφει και εναρμονίζεται με τις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις.

Κατασκευή καθρέπτη Art-Deco
Κατασκευή καθρέπτη Art-Deco

Κατά την κατασκευή

Ένας καθρέπτης Art-Deco χρειάζεται χρόνο για να κατασκευαστεί διότι αποτελεί μία σύνθεση από τμήματα καθρέπτη κομμένα και επεξεργασμένα το καθένα ξεχωριστά. Σε περίπτωση που κάποιο αποκλίνει έστω και 1 mm από την αρχική ιδέα τότε πολύ πιθανόν να χρειάζεται αντικατάσταση διότι δεν θα "κουμπώνει". Είναι σαν να φτιάχνεις παζλ. Κάποια κομμάτια μπορεί να ταιριάζουν και σε άλλη θέση, ωστόσο το καθένα έχει τη μοναδική του θέση εξαρχής.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σειρά καθρεπτών Art-Deco που δημιουργήσαμε, για να αντιληφθείτε πως με την αριστοκρατική τους όψη μπορούν να ενσωματωθούν στο σύγχρονο design.

Διακόσμηση μπάνιου με καθρέπτη Art-Deco
Διακόσμηση με καθρέπτη Art-Deco
Ισχυρή απόδειξη αυτού του συνδυασμού είναι η διπλανή φωτογραφία. Η ιδιοκτήτρια της γνωστής αλυσίδας στούντιο νυχιών "Νύχι-Νύχι", Κα Άννα Αλμπάνη, επέλεξε να διακοσμήσει το μπάνιο του νέου της tattoo shop με έναν καθρέπτη Art-Deco. Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό της στο instagram. Αποτελείται από 13 καθρέπτες 5 mm μπιζουτέ. 

Παρακάτω παραθέτουμε κι άλλα σχέδια της σειράς Art-Deco.
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD003
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD003
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD004
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD004

Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD006
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD006

Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD007
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD007

Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD008
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD008

Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD002
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD002

Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD001
Καθρέπτης Art-Deco Κωδ AD001
Μπορείτε να αγοράσετε τους καθρέπτες της σειράς Art-Deco από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Επιμέλεια άρθρου: Πέτρα Καψάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: