23 Ιουλ 2015

Κρύσταλλα που απωθούν το νερό...

Καμπίνα μπάνιου με υδροφοβικό κρύσταλλο
Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί σημαντικά η τοποθέτηση καμπινών μπάνιου. Πολύ όμορφες κατασκευές με βασικό μειονέκτημα το καθάρισμα των γυάλινων καμπινών μπάνιου από τα άλατα. Καθημερινά, τα κρύσταλλα εκτίθενται σε ζεστό νερό, σε σαπούνια και σκληρά καθαριστικά με αποτέλεσμα να φθείρονται, να διαβρώνονται και να χάνουν τη λάμψη τους. Λύσεις στα προβλήματα αυτά έρχεται να δώσει ένα πρωτοποριακό προιόν της Saint-Gobain, το κρύσταλλο "Timeless".

Το κρύσταλλο Timeless αποτελείται από ένα πολύ καθαρό γυαλί, το SGG Planiclear με μία μαγνετρονική επίστρωση μεταλλικών οξειδίων. Λόγω της ύπαρξης της επίστρωσης το νερό γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του γυαλιού το οποίο περιορίζει την εναπόθεση των αλάτων και των λευκών σημαδιών. Οποιαδήποτε κατάλοιπα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με έναν κοινό υαλοπίνακα.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε πόσο γρήγορα τρέχει το νερό προς τα κάτω σε ένα κρύσταλλο timeless.
Γρήγορη ροή νερού σε κρύσταλλο timeless
Η ταχύτητα με την οποία ρέει το νερό σε ένα κρύσταλλο Timeless

Το νερό ρέει προς τα κάτω γρηγορότερα σε ένα κρύσταλλο timeless, σε σύγκριση με έναν κοινό υαλοπίνακα, αφήνοντας λιγότερα σημάδια από τα άλατα.
Γρηγορότερη ροή, λιγότερα στίγματα
Σύγκριση ροής του νερού σε ένα κρύσταλλο timeless και σε έναν κοινό υαλοπίνακα.

Το κρύσταλλο timeless επαναφέρει την πρωταρχική του διαφάνεια πολύ γρήγορα. Οι υδρατμοί εξατμίζονται γρηγορότερα στο κρύσταλλο timeless συγκρινόμενο με έναν κοινό υαλοπίνακα. 
Εξάτμιση υδρατμών σε έναν κοινό υαλοπίνακα

Εξάτμιση υδρατμών σε κρύσταλλο timeless
Σύγκριση εξάτμισης των υδρατμών σε κοινό υαλοπίνακα και σε κρύσταλλο timeless

Προστατεύεται έναντι της διάβρωσης και διατηρεί την ελκυστική του εμφάνιση.
Σύγκριση φθοράς του γυαλιού στο πέρασμα του χρόνου
Η διάβρωση του απλού κρυστάλλου έναντι ενός κρυστάλλου timeless

Καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα με μαλακό πανί και νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήπια καθαριστικά αλλά ποτέ να μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά κι εργαλεία.
Το κρύσταλλο timeless καθαρίζεται πιο εύκολα σε σχέση με ένα απλό κρύσταλλο
Σύγκριση απλού κρυστάλλου και ενός κρυστάλλου timeless ως προς το καθάρισμα

Η επιφάνεια του είναι μόνιμα προστατευμένη και παραμένει λεία. Η επίστρωση μειώνει το χρόνο καθαρισμού του κρυστάλλου κατά 90%, ενώ αποτρέπει την προσκόλληση των αλάτων στο γυαλί. Προσοχή!!! Το κρύσταλλο timeless διευκολύνει το καθάρισμα αλλά δεν το αντικαθιστά.

Η εταιρεία μας πλέον κατασκευάζει καμπίνες και με κρύσταλλο timeless. Μπορείτε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να δείτε τις καμπίνες μπάνιου που κατασκευάζουμε με τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια άρθρου: Πέτρα Καψάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: