15 Ιαν 2014

Αναδείξτε το χώρο σας με γυάλινες πόρτες (Μέρος Α')

Γυάλινες πόρτες με κρύσταλλο triplex και με ψηφιακή εκτύπωση
Με την επικράτηση του μοντέρνου κινήματος στην αρχιτεκτονική με γυαλί, παρατηρούμε ότι το γυαλί παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις όψεις των κτιρίων τόσο στους εσωτερικούς όσο κι εξωτερικούς χώρους. Η εξέλιξη των συστημάτων στήριξης του γυαλιού με μηχανική στερέωση μας δίνουν τη δυνατότητα κατασκευής σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε γυάλινες πόρτες-ανοιγόμενες μεσόπορτες ή συρόμενες. Αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε μία γυάλινη μεσόπορτα στο σπίτι ή το γραφείο σας τότε το παρόν άρθρο σας ενδιαφέρει. Μία γυάλινη μεσόπορτα είναι ιδανική για να επιτύχουμε μία μινιμαλιστική άποψη στο χώρο προσαρμοσμένη στην αρχιτεκτονική της σημερινής εποχής αλλά και του μέλλοντος. Δίνει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος ενώ επιτρέπει στο φως να τη διαπερνά και να διαχέεται μέσα από αυτήν.

Επιλογές γυάλινης πόρτας
Επιλογή συστήματος
Ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι αν η πόρτα θα είναι ανοιγόμενη ή συρόμενη. Αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την τελική σας απόφαση αφού εξαρτάται από τις διαστάσεις του χώρου σας. Μία δεύτερη διάκριση, που αφορά τις ανοιγόμενες πόρτες, είναι αν θα είναι με κάσα ή frameless. Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή κρυστάλλου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων ή και τεχνικών κατασκευής, που καλείστε να αναζητήσετε και να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

Επιλογή Συστήματος


1.1 Ανοιγόμενες

1.1.1. Με κάσα
Η κάσα είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο και μπορεί να καλύψει τοιχοποιία από 85 mm έως 175mm. Δεν χρειάζεται να τρυπηθεί ο τοίχος ή το αλουμίνιο αφού η στήριξή της γίνεται με την χρήση συγκολλητικού αφρού, χωρίς βίδωμα. Διαθέτει ειδικό περιμετρικό λάστιχο για μέγιστη στεγανοποίηση της ανοιγόμενης πόρτας.
Ειδικό περιμμετρικό λάστιχο για μέγιστη στεγανοποίηση
Ειδικό περιμμετρικό λάστιχο για μέγιστη στεγανοποίηση της πόρτας

Οι πόρτες με κάσα μπορούν να κατασκευαστούν με μέγιστη διάσταση ανοίγματος 1,00Χ2,20m. Η κλειδαριά μπορεί να είναι είτε μεγάλη (χρησιμοποιείται συνήθως σε επαγγελματικούς χώρους διότι κλειδώνει και από μέσα και από έξω) είτε μικρή (χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρους wc και κλειδώνει από μέσα). Οι κλειδαριές και οι μεντεσέδες είναι ανοξείδωτοι.
Κλειδαριά μεγάλη
Κλειδαριά μεγάλη
1.1.2. Χωρίς κάσα
Η γυάλινη πόρτα τοποθετείται με ανοξείδωτους μεντεσέδες, οι οποίοι βιδώνονται στον τοίχο ή στην υπάρχουσα κάσα.
Γυάλινη σατινέ πόρτα τοποθετημένη σε υπάρχουσα κάσα
Γυάλινη σατινέ πόρτα τοποθετημένη σε υπάρχουσα ξύλινη κάσα με ανοξείδωτους μεντεσέδες και πόμολο bull

1.2. Συρόμενες

Το σύστημα που τοποθετεί η εταιρεία Novaglass είναι frameless (χωρίς πλαίσιο), αποτελείται από έναν ανοξείδωτο μασίφ σωλήνα και δύο ανοξείδωτους αναρτήρες. Το κρύσταλλο προσαρμόζεται στους δύο αναρτήρες και σύρεται πάνω στο σωλήνα κατά μήκος του ανοίγματος. Η λειτουργία του συστήματος είναι ομαλή και αθόρυβη.  Η απόσταση που έχει  το κρύσταλλο από τον τοίχο είναι 20 mm.
Λεπτομέρεια οδηγού ολίσθησης
Στο κάτω μέρος τοποθετείται ένας διακριτικός οδηγός ολίσθησης διάστασης 3x2 cm.
Οδηγός κρυστάλλου
Οδηγός κρυστάλλου 

Υπάρχει ποικιλία λαβών για τις γυάλινες πόρτες, ωστόσο εμείς προτείνουμε το πόμολο χούφτα για να εκμεταλλευτούμε όλο το άνοιγμα της πόρτας. 
Πόμολο χούφτα
Πόμολο χούφτα
Μία όμορφη διακοσμητική πρόταση είναι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία. Ο κενός και ανεκμετάλλευτος, συνήθως, χώρος  που χρειάζεται για την ολίσθηση της πόρτας, διακοσμείται και χρησιμεύει ως αποθηκευτικός.


Διάφανη συρόμενη πόρτα
Διάφανη συρόμενη πόρτα 

Επιλογή κρυστάλλου


Τα κρύσταλλα που τοποθετούνται στις γυάλινες πόρτες είναι 10 mm securit (ασφαλείας).  Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε όλες τις επιλογές που έχετε ως προς το κρύσταλλο που θα τοποθετηθεί.

Μπορείτε να αγοράσετε γυάλινες πόρτες securite από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας βλέποντας φωτογραφίες από τις πιο χαρακτηριστικές δουλειές μας.

Επιμέλεια άρθρου: Πέτρα Καψάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: