7 Νοε 2013

Τι να προσέξετε κατά την επιλογή καμπίνας μπάνιου

Η επιλογή καμπίνας μπάνιου ή προστατευτικού πάνελ για τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα γίνεται δύσκολη υπόθεση αν σκεφτείτε ότι στην  αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από έτοιμα συστήματα ή συστήματα κατόπιν παραγγελίας με διαφορετικά υλικά και διαφορετικές τιμές. Το τι θα διαλέξετε τελικά εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Τα κριτήρια επιλογής είναι:


Ποιότητα κατασκευής

Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η καμπίνα συνήθως είναι ανάλογα της τιμής που κοστίζει. Μπορείτε να επιλέξετε ν' αγοράσετε μια φθηνή συρόμενη ακρυλική καμπίνα ή ακρυλικό πάνελ(plexiglass) ωστόσο η διάρκεια ζωής τους θα είναι σίγουρα σύντομη ή τα ανταλλακτικά δεν θα είναι διαθέσιμα στην αγορά, Αντίθετα, με μία καλύτερη έρευνα αγοράς, μπορείτε να αποκτήσετε μία γυάλινη καμπίνα μπάνιου με κρύσταλλα 10 mm που εξασφαλίζει μέγιστη αντοχή και ασφάλεια και με εξαρτήματα ανοξείδωτα. Με λίγα λόγια, θα επενδύσετε σε μία σταθερή κατασκευή που θα αντέχει στη φθορά του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα τα επιμέρους στοιχεία που πρέπει να προσέξετε είναι:
  • Πάχος κρυστάλλου: Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του γυαλιού τόση μεγαλύτερη ασφάλεια εξασφαλίζεται. Λεπτό κρύσταλλο ενέχει τον κίνδυνο θραύσης και κατά συνέπεια τραυματισμού. Πιθανόν να υπάρχουν πελάτες που  παραπονιούνται ότι το κόστος  των καμπινών στην εταιρεία μας είναι υψηλό. Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί η τιμή είναι συνάρτηση της ποιότητας των υλικών που χρησιμοποιούμε. Τα κρύσταλλα που τοποθετούμε εμείς είναι 8 ή 10 mm ανάλογα με το σύστημα. Σαφώς, η τιμή θα διαφέρει από συστήματα με κρύσταλλα μικρότερου πάχους. Ωστόσο, καλύτερα να αποφύγετε να αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν παρά να θέσετε σε κίνδυνο εσάς και την οικογένεια σας.
  • Μεταλλικά εξαρτήματα:
    Ανοξείδωτος μεντεσές
    Είναι αναγκαίο  το υλικό κατασκευής τους να είναι ανοξείδωτο όπως επιβάλλεται από τις  συνθήκες υγρασίας που επικρατούν. Κατά την αγορά μιας καμπίνας φροντίστε να σας διαβεβαιώσουν αν είναι τα υλικά ανοξείδωτα ή αν απλά τα βαπτίζουν “inox”. Υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με το ποιος όρος ανταποκρίνεται σε κάθε υλικό ωστόσο δεν θα το αναλύσουμε περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.
  • Στεγανότητα: Να φροντίσετε να δείτε τον τρόπο που σφραγίζει η καμπίνα π.χ. με μαγνητικό κλείσιμο. Πρέπει να εξασφαλίζει στεγανότητα διότι τι νόημα έχει η τοποθέτηση μίας καμπίνας  αν υπάρχουν διαρροές;
  • Αθόρυβη λειτουργία: Όσον αφορά τα συρόμενα συστήματα φροντίστε ν’ απολαμβάνετε την αθόρυβη λειτουργία τους  για να διατηρήσετε το μπάνιο ως χώρο χαλάρωσης.

Σωστή τοποθέτηση

Η τοποθέτηση της καμπίνας είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητά της. Πρέπει να την αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή πείρα ώστε να εξασφαλιστεί σωστή στεγανοποίηση και λειτουργία. Πρέπει να ληφθούν σωστές μετρήσεις, και να αλφαδιαστεί η γυάλινη κατασκευή στο σημείο που θα τοποθετηθεί ώστε να μην έχουμε προβλήματα π.χ. να  «βρίσκει» η πόρτα ή να μην εφάπτεται καλά στον τοίχο. Επίσης πρέπει να δοθεί προσοχή διότι μη έμπειρος τεχνικός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μπάνιο σας που δεν τα περιμένατε. Στο στάδιο που πρέπει να τρυπήσει για να βιδώσει στον τοίχο τα εξαρτήματα στερέωσης, μπορεί να τρυπήσει κατά λάθος σωληνώσεις. και τρυπώντας με κοινό τρυπάνι διακινδυνεύει να σπάσει το πλακάκι.
Το εξειδικευμένο προσωπικό της Novaglass κατά τη μελέτη, μέτρηση και τοποθέτηση καμπινών μπάνιου
Το εξειδικευμένο προσωπικό της Novaglass κατά τη μελέτη, μέτρηση και τοποθέτηση καμπινών μπάνιου


Εγγύηση εργασίας -Ευχαριστημένοι πελάτες

Φροντίστε να σας δώσουν μία γραπτή εγγύηση για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν. Κάντε μία έρευνα αγοράς στην οποία θα μάθετε τις τιμές αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν ανταλλακτικά σε περίπτωση που κάτι χρειαστεί αντικατάσταση. Μία αξιόπιστη εταιρεία με πολυετή εμπειρία σίγουρα θα έχει αποκτήσει τους οπαδούς της. Ψάξτε να τους βρείτε  ανάμεσα στους φίλους και τους γνωστούς σας.

Ψιλά γράμματα

Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή σ’ αυτά που δεν σας λένε! Υπάρχουν εταιρείες στο διαδίκτυο που έχουν ελκυστικές τιμές που δεν συμπεριλαμβάνουν τοποθέτηση ή το Φ.Π.Α.

Ελληνικά προϊόντα

Προτιμήστε ν’ αγοράσετε ελληνικά προϊόντα στηρίζοντας την ελληνική οικονομία. Αποφύγετε έτοιμα συστήματα που βοηθούν τις πολυεθνικές να πλουτίζουν κοροιδεύοντας τον καταναλωτή με ελκυστικές τιμές και υλικά κατώτερης ποιότητας.

Μπορείτε να αγοράσετε καμπίνες μπάνιου από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή να επισκεφτείτε το φυσικό κατάστημά της Novaglass, να δείτε από κοντά τις καμπίνες μπάνιου που κατασκευάζουμε και την ποιότητα των υλικών μας και να συζητήσετε με τον τεχνικό μας τις λύσεις που ταιριάζουν στο χώρο σας.

Επιμέλεια άρθρου: Πέτρα Καψάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: