17 Οκτ 2013

Ειδική κατασκευή πτυσσόμενου πάνελ σε μπανιέρα

Πάνελ φυσαρμόνικα

Υπάρχουν δυσκολίες στην κατασκευή και πιστεύετε ότι δε μπορεί να κατασκευαστεί καμπίνα που να ταιριάζει στο μπάνιο σας αισθητικά και τεχνικά; Ίσως αν συζητήσετε με έναν έμπειρο τεχνικό να βρείτε λύσεις που δε μπορείτε να φανταστείτε ότι μπορούν να γίνουν. Στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στην παρακάτω κατασκευή και στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο το συνεργείο της Novaglass διαχειρίστηκε το πρόβλημα.
Πρόβλημα
Στην περίπτωση αυτή η κολόνα του σπιτιού διαπερνούσε το μπάνιο με αποτέλεσμα να μη μπορεί να τοποθετηθεί κατ’ ευθείαν το πτυσσόμενο πάνελ στον τοίχο αφού κλείνοντας θα το εμπόδιζε η κολόνα και θα έμενε το μισό ανοιχτό.

Πτυσσόμενο σύστημα με σταθερό κρύσταλλο
Η κολόνα διαπερνά το μπάνιο. Τοποθετήθηκε σταθερό κρύσταλλο για να στηριχτεί το πτυσσόμενο σύστημα

Λύση
Ο τεχνικός της Novaglass βρήκε την εξής λύση: τοποθέτησε ένα σταθερό κρύσταλλο μήκους 30 cm με τρία ανοξείδωτα  τακάκια τα δύο στον τοίχο και το ένα στο κάτω μέρος των πλακιδίων κι ένα ανοξείδωτο αποστάτη κάθετα στην κολόνα πετυχαίνοντας την πλήρη σταθερότητα του κρυστάλλου και κατ’ επέκταση την πλήρη σταθερότητα των άλλων δύο πτυσσόμενων που θα ανοιγοκλείνουν πάνω σ’ αυτό.Εδώ θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι το πτυσσόμενο σύστημα με τρεις μεντεσέδες σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να καλύψει μέγιστη διάσταση 90 cm.

Πτυσσόμενο σύστημα σε ανοιγόμενη θέση
Πτυσσόμενο σύστημα σε ανοιγόμενη θέση


Υλικά
Τα κρύσταλλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ασφαλείας(securit) 8 mm και τα εξαρτήματα (τακάκια, μεντεσέδες, αποστάτης) είναι ανοξείδωτα.

Ανοξείδωτος αποστάτης και τακάκια στηρίζουν το σταθερό κρύσταλλο
Ανοξείδωτος αποστάτης και τακάκια στηρίζουν το σταθερό κρύσταλλο


Η Novaglass αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές καμπινών μπάνιου-ειδικά πάνελ σε μπανιέρες ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από διάφορες κατασκευές καμπινών μπάνιου  που έχουμε αναλάβει τη μελέτη, μέτρηση και τοποθέτηση, στο site της Novaglass.

Επιμέλεια άρθρου: Πέτρα Καψάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: